Over Indy Scheveningen

"The desire to create is one of the deepest yearnings of the human soul"

Indy
Scheveningen

Indy Scheveningen is gevestigd aan de Statenlaan 38K, in het midden van de Frederik Hendriklaan, beter bekend als ‘de Fred’.

Het restaurant serveert een fusion keuken en combineert daarbij de Surinaamse, de Indiase en de Aziatische keuken. Met kwaliteit, eenvoud en lokale ingredienten creeren we gerechten die je niet snel zult vergeten.

Indy Scheveningen crosses the Frederik Hendriklaan, also known as ‘De Fred’ and is located at Statenlaan 38K.

Serving a fusion kitchen our goal is to bring the beauty of three different kitchens to Scheveningen. With simplicity, quality and local ingredients we want to create flavors that will make you come back for more.

Ons verhaal

Indy Scheveningen staat voor de kracht, de schoonheid en individualiteit van elke unieke keuken, elk gerecht en elk recept. Het restaurant serveert een fushion keuken die het beste van verschillende keukens – de Aziatische, de Surinaamse en de Indiase keuken – combineert.

Indy Scheveningen heeft als missie het unieke aspect van elke individuele keuken te belichten en tegelijkertijd de meest smaakvolle gerechten te serveren door een geleidelijke versmelting van de culinaire stijlen. Het gebruik van verse en krachtige ingrediënten staat hierbij centraal. Hierdoor zijn de gerechten niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam en heilzaam.

De eigenaar
aan het woord

Elk land heeft zijn eigen prachtige gerechten, als weerspiegeling van de cultuur, de omgeving, de beschikbaarheid van ingrediënten, etc.

Het is zo interessant om te zien welke gerechten er waar worden gegeten. En om er achter te komen hoe ingrediënten terugkomen in verschillende keukens, hoe gerechten worden overgenomen en aangepast en hoe er op deze manier ook weer zoveel overeenkomsten zijn in de verscheidenheid aan keukens. Hierdoor ontstaat er toch een soort verband en connectie tussen de gerechten.

Zo komen veel van de gerechten van het menu komen oorspronkelijk vanuit India. Gerechten die door hindoestanen uit India naar Suriname zijn meegekomen. En via Suriname weer naar Nederland. En dat is maar een voorbeeld van de velen. De variaties en smaakcombinaties zijn eindeloos, fascinerend!

Indy in de media

Interview Thuisbezorgd.nl

De vrouwelijke restauranteigenaar die we vandaag in de schijnwerpers zetten in het kader van Internationale Vrouwendag is Sherani Girjasing van Indy Scheveningen. Zij heeft dit restaurant geopend omdat het haar doel was om iets bij te dragen aan de wereld evenals iedereen die in het restaurant komt eten!

Artikel Thuisbezorgd.nl

Op maandag 8 maart is het International Women’s Day. Over de hele wereld wordt er op deze dag aandacht gevraagd voor thema’s als economische zelfstandigheid en empowerment van vrouwen. Voor ons het perfecte moment om, na een turbulent jaar voor de horeca, extra liefde en support te geven aan restaurants waar vrouwen aan het roer staan.